Billeder fra fjerde dag af WCCE

Så er vi klar til den danske dag på konferencen. Det er på engelsk oversat til Danish Way (ligesom i "I did it my way"), og det er ikke en trykfejl.

En hidtil overset aktivitet i disse reportager er Registration Desk, hvor DIS Conference Services hjælper de mennesker, der ikke har betalt endnu, af med de sidste penge til deltagergebyret og mange andre ting.

Om morgenen inden det rigtig går løs, har Dorte lige tid til at checke de sidste detaljer af med hele staben.

En anden dynamisk person, der er mødt tidligt er jo Tommy Ravn Jensen, der lige checker sin mail. Skal vi gætte på at han nu er i gang med et par konferencer i Intrakom...

Dagens åbningssession introduceres af Leo Højsholt Poulsen, der på billedet ser ud til at sluge mikrofonen, men det er bare optisk bedrag.

Ordet gives til UNI-Cs bestyrelsesformand, Ole Mørk Lauridsen, der siger noget om at man jo er nået langt i Danmark, og iøvrigt introducerer dagens to keynote speakers (som det hedder på svensk eller deromkring).

Første keynote speaker er Hans Siggård-Jensen, der er direktør med særligt ansvar for forskning i Learning Lab Denmark (som det altså hedder på dansk).

Næste keynote speaker er Henning Dyremose, direktør m.v. for TDC.

Dyremose har tre pointer:
1) TDC er go'e
2) Sektornet er godt og helt unikt (og se i øvrigt at UNI-C er kommet på toppen af denne foil - rigtig flot!)

...og 3) Fremtiden tilhører E-learning

Der skal jo også tages pressefotos...

...og det er altså ikke til ære for mig de stiller op, men for den danske verdenspresse. Nu må vi så se hvad der dukker op i aviserne.

Der bliver vist også lige tid til at udveksle minder fra TeleDanmark...

Nu hvor vi er ved bestyrelsesformanden, som i mellemtiden er blevet udstyret med LEGO-tandhjul, kan jeg sige at han hele dagen var virkelig flittig til at gå rundt og tale med alle mulige om UNI-Cs store indsats på uddannelsesområdet.

UNI-Cs svar på Dyremoses (og alle andres) forudsigelser om E-learning er jo Søren Nipper og hans gruppe. Det er måske ikke lige til at forestille sig nu, men følger vi markedet, skal ELB-gruppen vokse 50% om året fra nu af hvis Dyremoses tal holder. Tænk lige over det!

Efter åbningssessionen var der indkaldt til pressemøde. Ud over de personer, jeg allerede har nævnt ser vi ved siden af Leo, forskningsprofessor ved Aalborg Universitet, Lone Dirckinck-Holmfeld.

De fremmødte journalister fik at høre tre pointer som hele panelet kunne blive enige om: 1) Danmark er gode 2) Danmark er rigtig gode 3) og det har vi i øvrigt tradition for.

Ude på messen og i et grupperum viste Lego alt hvad de kunne, hvilket var ret imponerende. Hvis bare man var barn igen (og skolen ellers havde råd til LEGO Dacta klassesæt), så ville der rigtig være noget ved at gå i skole...

Jan Pagh og Anne Alanin tager dette nymodens plastic-pædagogiske hjælpemiddel i øjesyn. Jeg hørte ikke lige hvad de talte om, men skal vi gætte på noget i retning af "Tjaah, det var jo noget helt andet den gang jeg gik på seminariet..."

Jan Pagh var ellers travlt beskæftiget med at redegøre for Sektornets fortræffeligheder. Her er det vist en japaner, der får forevist SkoleKoms web-interface.

En stand, der virkelig havde en opblomstring her på den danske dag var Gyldendal.

Her er Dorte i gang med at forstå det britiske initiativ: The National Grid for Learning.

Disse herrer (Kurt Nikolajsen og William Scharling) lader sig jo kun vanskeligt imponere af noget, men det virkede alligevel som om de havde en god dag.

Der var i det hele taget mange mennesker, der havde en god dag denne torsdag, den mest velbesøgte af konferencens dage.